ik hou van hechtel-eksel

18 Dec, 2017

Hechtel-Eksel-430Hechtel-Eksel is een buitengemeente en kent geen grootstedelijke problematiek. Veiligheid kan best worden gegarandeerd door goede contacten tussen mensen, die elkaar ontmoeten. De politie vormt het sluitstuk van een beleid. De gemeente is de eerste handhaver, nabij de burger.
Basistaken voor de politie zijn bemiddeling (praten helpt ...), verkeer, woninginbraken, drugs en aanpak en opvolging van intrafamiliaal geweld.
De wijkagent is de aanspreekpunt voor de bevolking. Er wordt een campagne 'ken uw wijkagent' georganiseerd.
De politie zorgt voor een goed onthaal van wie aangifte komt doen. De politie werkt aan slachtofferbejegening.

 

 

 

 

Hechtel-Eksel-680Rondhangen door jongeren en ouderen mag, maar vandalisme en overlast niet. Er is geregeld overleg tussen politie, gemeente en OCMW over hoe overlastproblemen worden aangepakt. De goedgekeurde hangjongeren-beslissingsboom wordt geactiveerd.

Inzake verkeer focust de politie niet alleen op snelheid, maar ook op foutparkeren, doorgaand vrachtverkeer en dergelijke meer, vooral in schoolomgevingen. De politie is deskundig inzake milieumisdrijven.
De gemeente investeert in fietspooling in samenwerking met de scholen en ouders.

Anders via:

Anders  |  3940 Hechtel-Eksel - tel.: 011 73 35 70 - e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.