ik hou van hechtel-eksel

18 Dec, 2017

Om tot een versterking en meer efficiëntie in het sociaal beleid te komen, is veel meer en betere samenwerking tussen gemeente en OCMW nodig.
Elke gemeentelijke dienst dient rekening te houden met sociale aspecten. Elk gemeentelijk beleidsdomein wordt onderworpen aan de armoedetoets.

De komende legislatuur wordt hard ingezet op kinderarmoede. Kwetsbare gezinnen worden gestimuleerd om hun kinderen bij verenigingen aan te sluiten. De begeleiders van de verenigingen volgen hierover vorming. We voorzien huiswerk- en gezinsondersteuning.
Het OCMW voert een activerend beleid voor leefloners. Generatie-armoede krijgt bijzondere aandacht (studenten krijgen een leefloon).

Hechtel-Eksel-325

Het gezondheidsbeleid behelst in de eerste plaats goede structurele maatregelen (kinderen moeten bewegen, ...). De gemeente organiseert preventieve acties, in het bijzonder voor kansarmen. De gemeente werkt aan de toegankelijkheid van de eerstelijnszorg (wijkgezondheidscentrum). Er is regelmatig overleg tussen medici, paramedici en ziekenfondsen.

Inzake tewerkstellingsbeleid zet de gemeente vooral in op tewerkstelling voor kansengroepen in bossen, groenonderhoud, natuur. De gemeente werkt samen met De Winning, de Biehal, Natuurpunt en andere verenigingen. Zij start een toeristisch verblijfsproject.
De technische dienst van de gemeente beperkt zich tot kerntaken. Gespecialiseerde taken die kennisbeheer vragen, worden opgedragen aan gespecialiseerde firma's.

Anders via:

Anders  |  3940 Hechtel-Eksel - tel.: 011 73 35 70 - e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.