ik hou van hechtel-eksel

18 Dec, 2017

Hechtel-Eksel-263De gemeente voorziet een aanspreekpunt voor (senioren en) fysiek en mentaal andersvaliden die hen informeert over hun rechten en voordelen. Het aanspreekpunt is het doorgeefluik naar andere bevoegde gemeentelijke en andere diensten.

De gemeente werkt systematisch aan de toegankelijkheid van infrastructuur (gemeentelijke gebouwen, handelszaken, openbaar vervoer, oversteekplaatsen). Toiletten zijn proper en beter uitgerust voor andersvaliden en voor moeders met kinderen.
De toegankelijkheid van evenementen wordt op voorhand systematisch gecontroleerd door middel van een toegankelijkheidsadvies. Om kosten te drukken voor bepaalde aanpassingen of hulpmiddelen (bijvoorbeeld podiumlift) wordt naar samenwerking gestreefd met buurgemeenten met dezelfde behoeften.

 

 

Hechtel-Eksel-373

De gemeente maakt rolstoelvervoer mogelijk.
In een nieuwe kinderopvang moeten ook andersvaliden terechtkunnen.

Gemeentelijke diensten houden vanaf de aanvang van projecten of dossiers rekening met andersvaliden. Vooraleer de gemeente beslist, vraagt zij advies aan de Gehandicaptenadviesraad (GAR).

Anders via:

Anders  |  3940 Hechtel-Eksel - tel.: 011 73 35 70 - e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.