ik hou van hechtel-eksel

19 Nov, 2017

Anders is een lokale politieke partij uit Hechtel-Eksel. Zij wil op een geëngageerde manier een positieve, alternatieve en creatieve bijdrage leveren aan de vormgeving van de lokale gemeenschap. Anders heeft geen binding met nationale politieke partijen en werkt volledig onafhankelijk.

Voor de vormgeving van de lokale gemeenschap kiest Anders voor een sociaal-progressief en ecologisch verantwoord beleid.

  • de verbondenheid van mensen benadrukken;
  • een democratische besluitvorming houdt rekening met veranderende waarden en normen in de samenleving;
  • de bescherming van mens, dier en natuur is een permanente opdracht

Anders wordt in de gemeenteraad vertegenwoordigd door Sven Saenen. In de ocmw-raad zetelt Peter Vranken.


Wat voorafging

Anders ontstaat in 1994 als een lokale politieke partij. De partij trekt dan zowel Agalev-leden als onafhankelijke jongeren aan.
Anders behaalt bij de eerste deelname aan de gemeenteraadverkiezingen in 1994, meteen drie mandaten. Theo Janssen en Gert Thys worden gemeenteraadslid, Filip Vrancken zetelt in de ocmw-raad.
Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 vormt Anders een kartellijst met de VLD om de absolute meerderheid van de CD&V (13 op 21 zetels) te doorbreken. Wij behalen met de lijst HE drie zetels in de gemeenteraad (Gert Thys, Peter Vranken en Sven Saenen) en twee zetels in de ocmw-raad (Paula Camps en Filip Vrancken). Na zijn overlijden wordt Gert Thys opgevolgd door Mie Lodewyckx.
In 2006 haalt Anders op de kartellijst sp.a&anders nog twee verkozenen: Peter Vranken en Sven Saenen. Voor eerst maakt Anders deel uit van de meerderheid met CD&V en sp.a. Sven Saenen wordt schepen. Anja Thijs volgt Filip Vrancken op als ocmw-raadslid.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 stapt Anders met een eigen lijst naar de kiezer, maar belandt in de oppositie. Sven Saenen zetelt als gemeenteraadslid, Peter Vranken als ocmw-raadslid. Eind 2013 neemt Anja Thijs voor enkele maanden de plaats van Sven Saenen in, die tijdelijk verhinderd is.

Videozone

youtube logo anders

Bekijk onze filmpjes

Anders via:

Anders  |  3940 Hechtel-Eksel - tel.: 011 73 35 70 - e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.