ik hou van hechtel-eksel

18 Dec, 2017

Hechtel-Eksel-221Hechtel-Eksel heeft een rijk verenigingsleven en dat moet zo blijven. Wij pleiten voor een actieve ondersteuning (infrastructureel, logistiek en financieel) van het verenigingsleven: cultuur, sport, jeugd, senioren, natuur, ...

Om versnippering tussen de sectoren sport, cultuur, jeugd, welzijn, ... tegen te gaan en om meer gelijke behandeling te garanderen wordt een aantal overkoepelende reglementen opgesteld die gelden voor alle sectoren: de subsidiëring van infrastructuurwerken, de toekenning van subsidies voor bijzondere activiteiten of evenementen, gebruik van de uitleendiensten voor sport en jeugd. De reglementen zorgen voor een grotere eenvormigheid inzake de procedure en subsidiëringscriteria. Samenwerking tussen verenigingen wordt aangemoedigd.
De gemeentelijke reglementen en praktische informatie zijn te allen tijde raadpleegbaar op de website.

De subsidies aan de verenigingen worden eenmalig verhoogd (inhaaloperatie) en elk jaar geïndexeerd.
De gemeente investeert in stockageruimte voor verenigingen.

De gemeente introduceert één vrijetijdspas voor sport, cultuur, jeugd, bibliotheek, ... Alle gemeentelijke initiatieven en initiatieven van verenigingen kunnen hiermee toegang, lidgeld en kortingen regelen.

Anders via:

Anders  |  3940 Hechtel-Eksel - tel.: 011 73 35 70 - e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.