ik hou van hechtel-eksel

18 Dec, 2017

Hechtel-Eksel-160De gemeente werkt een sportprogramma uit voor verschillende doelgroepen (senioren, jeugd, personen met een handicap, ...). De sportpromotie richt zich ook tot groepen die nog niet aan sport doen (gezondheid). De gemeente heeft aandacht voor alle sporttakken in zijn verscheidenheid.
Het subsidiereglement bevordert de kwaliteit van de verenigingen, in het bijzonder voor jongeren.

De site-Hoef (Lupine- en Hoefstraat) wordt een aantrekkingspool voor eigen inwoners en toeristen. De ruimtelijke ordening en de beheersstructuur van het gebied worden aangepakt. Sportklassen zijn er mogelijk. Activiteiten in de duinen zijn een uithangbord voor de gemeente.
Voor kinderen en jongeren en ouderen zijn er sportmogelijkheden in de buurt op pleinen ( Dries, Kerkplein) en pleintjes (basketbalring, petanque, ...)

 

De gemeentelijke sportinfrastructuur (volleybal, turnen, gevechtssporten, tafeltennis, zaalvoetbal, ...) dient goed onderhouden te worden.

Hechtel-Eksel-564

Hechtel-Eksel-577

Inzake het beheer van sportinfrastructuur wordt zo veel mogelijk samengewerkt tussen alle betrokkenen. Sportverenigingen hebben inspraak via de sportraad en via de beheersstructuur.

Er wordt een meerjarenprogramma uitgewerkt voor investeringen in de infrastructuur die clubs in eigen beheer hebben of wensen te hebben (voetbalclubs, tennis, petanque, paardensport, ...). Sportverenigingen die een eigen infrastructuur wensen te bouwen, kunnen gebruik maken van het algemeen gemeentelijk subsidiëringsreglement.

Anders via:

Anders  |  3940 Hechtel-Eksel - tel.: 011 73 35 70 - e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.