ik hou van hechtel-eksel

18 Dec, 2017

Het culturele beleid bestaat uit drie aspecten: ondersteuning van de verenigingen, een goede infrastructuur en een eigen cultureel aanbod.

O.C. Schans dient volledig gemoderniseerd te worden, met onder andere een koelcel, toegangscontrole via badges, airco/verluchting in de grote zaal, vernieuwing van de grote keuken.
De gemeente voorziet moderne keuken voor kooklessen.
De plaatsing van uitschuifbare tribunes in de zalen wordt onderzocht.
Fuiven moet blijven kunnen in de gemeentelijke zalen.
Hechtel-Eksel-604Het voormalige parochiecentrum krijgt een nieuwe bestemming; vergaderinfrastructuur wordt geconcentreerd bij de Geer.
Verenigingen hebben in de gemeentelijke zalen voorrang op particulieren. Reservatie van zalen kan via internet.
Cultuurverenigingen hebben inspraak via de cultuurraad en via de beheersstructuur.

Er wordt een volledige culturele zomer- en winterprogrammatie uitgewerkt (zomeravonden en Animuz). Deze programmatie richt zich naar een grotere verscheidenheid van doelgroepen. De werking van Animuz wordt geëvalueerd.
Cultuurparticipatie wordt verhoogd door te werken met tariefdifferentiëring (niet iedereen betaalt evenveel, afhankelijk van keuze van het programma). Het OCMW werkt hieraan mee.
Anders wil de samenwerking met andere gemeenten op cultureel vlak versterken.

De subsidieregeling voor culturele verenigingen wordt grondig bijgestuurd op basis van objectieve criteria. Omwille van specialisatie zijn verenigingen slechts lid van één adviesraad. Er zijn aparte subsdieregelingen voor cultuurverenigingen, sociale verenigingen, verenigingen inzake internationale samenwerking, natuur- en milieuverenigingen.

Kunst mag meer aanwezig zijn in onze gemeente, niet alleen tijdens de Week van Amateurkunsten. De gemeente neemt vernieuwende initiatieven in samenwerking met kunstenaars uit de eigen gemeente en het Niko.

Anders via:

Anders  |  3940 Hechtel-Eksel - tel.: 011 73 35 70 - e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.