ik hou van hechtel-eksel

18 Dec, 2017

De basis voor een goed toeristisch beleid is een duidelijk aanbod en verhaal voor toeristen, die aansluiten bij het groene Hechtel-Eksel. De nadruk ligt de komende legislatuur daarom op de uitbouw van toeristische speerpunten: campus De Hoef, Bosland, de Stermolensite, de grootste zandbak.

Hechtel-Eksel-231

Aan de grootste zandbak wordt gepleit voor een eventueel seizoensgebonden onthaalinfrastructuur (toiletten, picknicktafels in de duinen).
De Stermolen dient uitgebaat te worden met een drankgelegenheid.

Hechtel-Eksel-398

Inzake Bosland pleit de gemeente voor zachte recreatie die het unieke natuurlijke karakter van het gebied benadrukken. Anders is voorstander van avontuurlijke en recreatieve outdooractiviteiten en een bezoekerscentrum. Er is nood aan een afgewerkt toeristisch product.

Op campus de Hoef wordt de speeltuin verplaatst naar de omgeving van de kantine, die wordt gemoderniseerd en uitgebaat in functie van atletiek en speeltuin. De speeltuin wordt opgewaardeerd en aangevuld met onder andere een doolhof.

Het beheer van het Jeugd- en Vakantiecentrum wordt gemoderniseerd en het toeristisch aanbod wordt uitgebreid.

Voorts worden sportief en natuurgericht toerisme in de verf gezet: fietsen, wandelen, paardrijden, natuur- en bosgebieden. Onthaalpunten worden kwaliteitsvol ingericht. Toeristische routes passeren langs de lokale horeca. Fietsen huren in de gemeente moet kunnen.


Er is vooral nood aan bijkomende overnachtingsmogelijkheden voor toeristen. De gemeente start daarom met sociale-economiebedrijf in de toeristische sector. Streekproducten worden gepromoot.

Het gemeentelijk toeristisch kantoor is open in het weekend.

In de zomer is er Hechtel-Eksel Beach aan een natuurlijke zwemvijver.

Anders via:

Anders  |  3940 Hechtel-Eksel - tel.: 011 73 35 70 - e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.