ik hou van hechtel-eksel

18 Dec, 2017

De gemeente zet in op ontwikkelingssamenwerking en Europese samenwerking. De moeilijke afkorting Gris (gemeentelijke raad voor internationale samenwerking) vervangen we door een andere benaming.

Ontwikkelingssamenwerking en fairtrade worden geïntroduceerd in het hele gemeentelijke beleid.
Streefdoel blijft een groter budget inzake ontwikkelingssamenwerking: de 0,7 %-norm.
Elk beleidsdomein wordt getoetst aan zijn 'globalisering' (duurzaamheidsambtenaar).
De gemeente versterkt zijn titel van fairtradegemeente. Meer verenigingen en inwoners worden betrokken bij Mondafesto, dat permanent vernieuwd wordt.

Na de verkennende gesprekken van deze legislatuur met Bridgend, wordt getracht een twinning op te zetten om Europees burgerschap te promoten. Betrokkenheid van de bevolking is essentieel.
De gemeente stimuleert verenigingen die duurzame verbroederingen aangaan met andere verenigingen in Bridgend of het buitenland.
De herdenkingsplechtigheden op 11 november en 12 september worden uitgebouwd tot vredesmomenten zodat ze aantrekkelijk zijn voor kinderen, scholen en gezinnen. Het executieoord (geheim kerkhof) op het militair domein wordt hierin betrokken.

Anders via:

Anders  |  3940 Hechtel-Eksel - tel.: 011 73 35 70 - e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.