ik hou van hechtel-eksel

18 Dec, 2017

De gemeente en het OCMW organiseren een onthaalbeleid voor nieuwe inwoners, ongeacht hun afkomst.

De bestaande geboortepremies, premies voor voorhuwelijkssparen, gouden bruiloften worden geëvalueerd. Er wordt een nieuw beleid op poten gezet dat rekening houdt met nieuwe samenlevingsvormen (huwelijk, samenwonen, adoptie, ...). De gemeente hanteert een geslachtsneutrale terminologie.
Er is een betere controle op schijnhuwelijken.

Hechtel-Eksel-441

De gemeente heeft bijzondere aandacht voor diversiteit bij zijn bewoners. Initiatieven van nieuwe Belgen worden in kaart gebracht en ondersteund. Er zijn acties naar het verenigingsleven, scholen en ondernemers over diversiteit in onze gemeente.
De gemeente stelt zich pluralistisch op. Anders wil verschillende geloofsgemeenschappen met elkaar kennis laten maken, bijvoorbeeld door een open kerk- en moskeedag. Op de gemeentelijke begraafplaats komt ook een perceel waar rekening wordt gehouden met moslimvoorschriften voor begravingen.

Hechtel-Eksel-530

Er wordt een plan uitgewerkt over het gebruik van de kerken in Eksel en Hechtel, het klooster, de pastorie en het parochiecentrum, in overleg met de kerkfabrieken en het bisdom. Anders is hierbij voorstander van het behoud van de gebouwen, maar van de wijziging van de functies. Zingeving en geloof hebben nood aan voorbehouden en geschikte ruimten.

Hechtel-Eksel is een gastvrije gemeente voor vluchtelingen. Wij bieden hen huisvesting en begeleiding met het oog op integratie (Lokaal Opvanginitiatief).

Anders via:

Anders  |  3940 Hechtel-Eksel - tel.: 011 73 35 70 - e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.