ik hou van hechtel-eksel

18 Dec, 2017

Hechtel-Eksel-560Duurzaamheid is een modewoord dat dreigt uitgehold te worden. Voor Anders betekent duurzaamheid dat economie, ecologie en het welzijn van de mensen een evenwicht vormen, ook voor de volgende generaties. Duurzame beslissingen zijn beslissingen die kunnen volgehouden worden. Zelfs als de Vlaamse overheidssubsidies wegvallen, behoudt de gemeente een duurzaamheids- en milieuambtenaar.

De gemeente geeft het goede voorbeeld inzake duurzaamheid. De duurzaamheidsambtenaar geeft advies bij alle aankoopdossiers. Criteria inzake duurzaamheid (milieu, fairtrade, ...) worden opgenomen in de overheidsopdrachten. Er wordt een duurzaamheidsoverleg opgestart tussen de diensten. Er wordt een schepen verantwoordelijk voor duurzaamheid.

Er wordt een subsidiereglement voorzien waarbij inspanningen van particulieren, verenigingen of ondernemingen inzake duurzaamheid, worden gehonoreerd (bijvoorbeeld afvalcheques wanneer zij minder afval produceren).Hechtel-Eksel-654

De betrokkenheid van de milieu- en duurzaamheidsraad bij het beleid verhoogt.

Anders via:

Anders  |  3940 Hechtel-Eksel - tel.: 011 73 35 70 - e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.