ik hou van hechtel-eksel

18 Dec, 2017

Hechtel-Eksel-334De gemeente en de middenstandsvereniging werken samen aan de versterking van de kernen van Hechtel en Eksel (acties, fairtradegemeente, wegwijzers, ...). Een centrummanager is nodig.

Er wordt gewerkt met een perimeter waarbinnen extra mogelijkheden voor handel worden voorzien. Handel die verhuist binnen de perimeter, krijgt een verhuispremie. Eerste taak van de gemeente is een goed onderhoud van het openbaar domein (parkeervoorzieningen, fietsenstallingen, ...). De ontmoetingsfunctie van de verschillende pleinen (dries, Kerkplein, ...) wordt versterkt. Openbare ruimte is sociale ruimte.
De gemeente pakt leegstand en verkrotting aan.

Wanneer de gemeente de mogelijkheid heeft ambachtelijke zones uit te breiden, wordt die uitbreiding gerealiseerd ter hoogte van het kruispunt N73/N74 (aan de Prijzenklopper).
De gemeente evalueert zijn aanwezigheid in het Nolimpark. Medebeheer van terreinen of terbeschikkingstelling van kennis in Hechtel-Eksel zijn mogelijk. De gemeente legt voorwaarden vast zodat bedrijventerreinen duurzaam worden uitgerust.
Braakliggende bedrijventerreinen worden geactiveerd.

Hechtel-Eksel-629

De gemeente doet een beroep op sociale economiebedrijven voor groenonderhoud, boswerken, ... (tewerkstelling voor doelgroepen).

Anders via:

Anders  |  3940 Hechtel-Eksel - tel.: 011 73 35 70 - e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.